PSICOLOGIA

Centre Casals – Psicologia

Especialitzats en Psicologia Humanista i Teràpia Gestalt

Graduats en Psicologia i Màster en Psicologia General Sanitària

Durant el confinament s’ha treballat la teràpia online, ara continuem de manera presencial.

El teu benestar emocional és el primer. Al Centre Casals de Molins de Rei comptem amb una excel·lent psicòloga experta en el tractament psicològic de nens, adolescents i adults. Sabem que els millors psicòlegs són aquells que entenen la necessitat d’individualitzar el tractament, tenint en compte les singularitats de cada persona.

Paula

“Després de finalitzar el Grau de Psicologia, vaig realitzar el Màster en Psicologia General Sanitària. Llicenciada en Treball Social i formada en Teràpia Gestalt, Teràpia Transpersonal Integrativa, Teràpia Somàtica i art dramàtic.
Experta en Intel·ligència Emocional per a nens i preadolescents per la Universitat Internacional de Bircham.
La meva pràctica clínica es desenvolupa des d’un enfocament humanista i Gestàltic, integrant eines de teràpia transpersonal, coaching humanista, teatre terapèutic i teràpia somàtica.”

Alguns dels trets més importants de la psicologia humanista són:

1. No jutjar: Les teories es basen en un enfocament en el qual el professional no jutja el que la persona explica en teràpia

2. Empatia: Un aspecte fonamental de la teràpia centrada en la persona és l’empatia. Els terapeutes que adopten un enfocament humanista “s’apropen” als seus clients quan exploren els aspectes emocionals.

3. No patologitzar: Molts terapeutes humanistes deixen de banda l’argot clínic, així com el diagnòstic i se centren en l’essència de la persona. Molts humanistes fan servir l’enfocament centrat en la persona per animar el client a centrar-se en les seves fortaleses.

4. Èmfasi en el jo: L’objectiu d’aquesta teràpia és promoure l’expressió de sentiments, pensaments i emocions a través del diàleg. En alguns casos, s’anima el client a escriure, pintar i actuar (psicodrama) com a formes d’expressar els sentiments.

5. Existencial: Els components existencials són una de les característiques més importants de l’humanisme. Els terapeutes existencialistes ajuden als clients a treballar patrons restrictius i enfocaments que fomenten la creativitat com una forma d’expressar-se. Les 4 dimensions existencialistes explorades són: física, psicològica, social i espiritual.

La psicologia humanista té com a principal característica considerar l’ésser humà com un tot, sabent que hi ha múltiples factors que intervenen en la salut mental, en el seu creixement personal i en la seva autorealització. Entre elles convergeixen i interrelacionen aspectes com les emocions, el cos, els sentiments, la conducta, els pensaments, etc.

Pocs enfocaments de la psicologia posen de forma directa la seva mirada en els trets i comportaments positius de l’ésser humà. Dins de nosaltres mateixos hi ha una capacitat altament valuosa que pot garantir el nostre benestar i equilibri.

La terapia Gestalt té per objecte mobilitzar els recursos de l’individu per tal de reestructurar l’equilibri de la persona. Es proposa treballar sobre l’aquí i l’ara, establint relacions dinàmiques entre el comportament i les necessitats, desitjos i mancances; provocant la presa de consciència de la realitat que es viu i assumint la responsabilitat d’un mateix. L’acceptació és part fonamental del creixement de la persona.

Amb la Teràpia Gestalt t’ajudarem a sobreposar els problemes i t’orientarem per arribar a ser més complet, més creatiu i a estar més viu, alliberant-te de bloquejos i insatisfaccions que disminueixen el teu benestar emocional.

Inteligencia emocional. Experta en Intel·ligència Emocional per a nens i preadolescents per la Universitat Internacional de Bircham. La intel·ligència emocional es refereix a la capacitat dels individus per reconèixer les seves pròpies emocions i la dels altres, discriminar entre diferents sentiments i etiquetar-los apropiadament. Utilitzar la informació emocional per guiar el pensament i la conducta i administrar o ajustar les emocions per adaptar-se a l’ambient o aconseguir objectius.

Terapia Transpersonal Integrativa: La Psicoteràpia Integrativa integra diversos mètodes, sistemes i tècniques psicoterapèutiques, alhora que té la funció d’unir diferents aspectes de l’ésser humà com poden ser les seves dimensions psíquica, corporal i espiritual. El terme “transpersonal” integra aspectes espirituals i transcendents de l’experiència humana amb el marc de treball i investigació de la psicologia moderna. La psicoteràpia transpersonal aprofundeix i amplia la comprensió de la consciència de l’ésser humà, considerant la dimensió espiritual.

Meditación, trabajo corporal i diverses tècniques per acompanyar les persones i observar les seves pròpies dinàmiques internes. Teràpia somàtica i corporal: La teràpia somàtica ens ajuda a comprendre i a afavorir una correcta harmonia entre cos, ment i emocions. És un enfocament holístic que fa ús de diverses estratègies terapèutiques. Així, la seva finalitat és ajudar-nos a prendre consciència de diverses experiències somàtiques, aquestes que s’associen a esdeveniments traumàtics o a emocions enquistades. En definitiva és un procés d’alliberament psico-corporal, a través de moviments conscients, connectant cos i ment, per alliberar tensions corporals que bloquegen la paraula, entrant en contacte directe amb els impulsos emocionals.

Eva

 • Grau en Psicologia

 • Grau en Filosofia(UAB)

 • Formació en Terapia Gestalt

 • Postgrau en Pràctica en Psicología Clínica

 • Màster Universitari en Psicologia General Sanitaria

 • Formació en Educació Emocional i Teràpia Grupal Gestalt

 • Màster en Teràpia de parella i sexualitat

Patricia

 • Especialista en Psicologia infantojuvenil.
 • Màster en Psicologia Infanto-juvenil
 • Licensed Practitioner of Neuro-Linguistic Programming
 • Màster en Psicogeriatria i Dementia
 • Care Mapping, Alzheimer
 • Mindfulness i Gestió emocional
 • Cursant Màster General Sanitari