DIETÈTICA I NUTRICIÓ

La Dietètica o Dietoteràpia ensenya al pacient a menjar correctament, i utilitza el coneixement de les propietats i virtuts terapèutiques de cada aliment per ajudar en la curació.

Moltes malalties comunes i els seus símptomes freqüentment poden ser previngudes o alleujades amb una bona nutrició; per això, la ciència de la nutrició intenta entendre com i quins són els aspectes dietètics específics que influeixen en la salut.

La irrupció de la societat industrial ha canviat tant el nostre entorn i els nostres hàbits de vida com mai ha ocorregut en cap altra etapa de l’evolució. Ens alimentem a força de productes refinats i manipulats artificialment mitjançant l’acció de la calor o l’addició de productes químics, consumim pocs aliments naturals frescs i crus i portem una vida excessivament sedentària.

El propòsit de la ciència de la nutrició és explicar la resposta metabòlica i fisiològica del cos davant la dieta. Amb els avanços en biologia molecular, bioquímica i genètica, la ciència de la nutrició està aprofundint en l’estudi del metabolisme, investigant la relació entre la dieta i la salut des del punt de vista dels processos bioquímics.

Una salut pobra pot ser causada per un desequilibri de nutrients ja sigui per excés o deficiència. Deficiència o excés de diversos nutrients afecten indirectament la funció hormonal. Observacions recents han demostrat el rol crucial de la nutrició en l’activitat i funció hormonal i per tant en la salut.

D’acord a l’Organització Mundial de la Salut [(*WHO: 1996)], més que el gana, el veritable repte avui dia és la deficiència de micronutrients (vitamines, minerals i aminoàcids essencials) que no permeten a l’organisme assegurar el creixement i mantenir les seves funcions vitals.

TERÀPIA GRUPAL DE GESTIÓ EMOCIONAL PER A PERSONES EN DIETA D’APRIMAMENT

De vegades ens és molt difícil perdre pes. Tot i  fer dieta, hi ha moments en que no aconseguim baixar. És molt important tenir present que per tenir un pes adequat no només hem de fer dieta i exercici físic, sinó que també hem tenir cura de les nostres emocions.

La nostra ment te molt a dir en aquest procés, influint d’una manera positiva o negativa. Per tant, el contingut de la nostra ment (pensaments i emocions) te un paper molt important a l’hora de gestionar-nos durant aquest procés de pèrdua de pes. Sense que siguem massa conscients d’això, els nostres estats emocionals influeixen en la quantitat i tipus d’aliments que ingerim.  L’ansietat o l’estrés ens fan menjar molt ràpid i per tant no donem temps a que el nostre estómac enviï al cervell la senyal de sacietat, pel que mengem més del necessari.

Altres emocions com la culpa, la tristesa, la frustració, etc. poden portar-nos a fer conductes d’afartament  i a que triem aliments amb molt de sucre i grasses, el que ens dificulta aquesta pèrdua de pes desitjada.

També pot succeir que la pèrdua de pes sigui més  lenta del que nosaltres voldríem i la nostra impaciència ens porta a estats de frustració, desmotivació i patiment emocional.

Fer dieta porta implícit un estat estressant que ens obliga a fer canvis en els nostres hàbits. Comporta restriccions i l’establiment de noves conductes alimentaries. Durant aquest procés fins i tot podem arribar a tenir una sensació de pèrdua al haver de deixar de menjar alguns aliments que ens agraden molt, el que ens porta a sentir tristesa.

Aquest cocktail d’emocions, por acabar ficant-nos en un cercle viciós de restricció-afartament que ens porta a sentir culpa o frustració i a rendir-nos.

Tot aquest procés acaba afectant a la nostra autoestima. És  per això que aprendre a gestionar les nostres emocions ens pot ajudar a sortir d’aquest cercle viciós, empoderant-nos, fent que millorem la nostra autoconfiança i per tant facilitant l’assoliment dels nostres objectius de pèrdua de pes.

Què treballarem en aquest grup terapèutic

  • Com funciona la nostra ment i com els nostres pensaments i emocions afecten a la nostra vida.
  • Aprendrem a distingir entre fam fisiològica i emocional
  • Aprendrem a gestionar les nostres emocions a traves de practiques de mindful eating
  • Treballarem com fer el canvi d’hàbits
  • Tindrem un grup de suport

Dirigit per la psicòloga instructora de mindfulness

NOVETATS

Informar-te que disposem de  les últimes tecnologies en determinació de la composició corporal i d’elaboració de dietes.

Farem un estudi sobre el teu cas i t’enviarem un informe semblant a aquest:

Informe de mostra

També elaborarem una dieta personalitzada només per tu, en base a les teves característiques particulars, el teu pes, la teva composició corporal actual i el pla d’objectius fixat.

A més a més t’ajudem amb l’acupuntura a:

  • Disminuir l’ansietat

  • Equilibrar el metabolisme

  • Eliminar líquids

  • Disminuir el greix localitzat amb electroacupuntura