El ioga és una pràctica física i mental que integra el cos, la ment i l’esperit.

La pràctica del ioga, originaria a l’Índia, està dissenyada per augmentar la connexió amb el jo interior, crear equilibri ment-cos-esperit, netejar, curar i enfortir el cos, i, tal i com es practica a Occident, millorar la forma física. La forma més comuna practicada al nostre territori és el hatha yoga, que inclou moviments o postures específiques (asanes) i diverses tècniques de respiració (pranayama) i sovint es complementa amb la meditació (dhyana).

Una pràctica regular de ioga ofereix una major flexibilitat, to muscular, claredat mental, salut del sistema immunitari i una major circulació.

Els moviments suaus, conscients i controlats del ioga poden proporcionar un

entrenament adequat per a persones amb gairebé qualsevol condició física. Les asanes –n’hi ha moltes– poden alleujar els músculs tensos, millorar la flexibilitat i millorar la força, l’equilibri i la resistència. Les postures, les pràctiques de respiració i la meditació també poden augmentar la concentració, reduir l’estrès i, entre altres beneficis terapèutics, alleujar el dolor d’esquena.

En la pràctica de ioga un dels eixos fonamentals és,la respiració. Els exercicis corporals que es practiquen obren les estructures que participen en la respiració a l’hora que tonifiquen i flexibilitzen la musculatura involucrada en el procés.

A més, es practiquen també una sèrie d’exercicis de control respiratori que pretenen estimular i acumular energia vital així com assolir estats de calma mental, gràcies a la relació tan directa que hi ha entre respiració i ment.

Una respiració amplia i ben regulada és la base d’una bona salut física, emocional i mental. Practica ioga i gaudeix dels beneficis que aporta una respiració de qualitat.
No s’ha d’oblidar que per obtenir beneficis reals ha d’haver-hi una dedicació diària i que la pràctica sempre ha d’anar acompanyada d’uns hàbits saludables i estil de vida sa.

Noves activitats de Ioga: