BANYS DE PERAFINA

Un bany de parafina relaxa els músculs, alleuja els espasmes i contractures, així com suavitza la pell resseca i esquerdada, brindant millorança alhora en els casos de artritis, tenosinovitis o bursitis. És el mètode de termoteràpia superficial triat per al tractament de reumatismes i seqüeles traumàtiques de les mans o peus.

L’agent terapèutic dels banys de parafina és la calor, per la qual cosa per practicar-los es necessita que la substància adquireixi una temperatura de 50 a 54 graus Celsius. El poder calòric del bany de parafina és sis vegades superior al de l’aigua i l’analgèsia obtinguda és superior i més duradora

El primer pas és introduir la mà en un recipient amb parafina a aquesta temperatura durant uns segons, entre sis i 12 vegades, per després retirar la mà del bany i esperar entre 15 i 20 minuts, fins que la parafina es refredi i formi una capa sòlida. Es pot usar una manopla en aquesta etapa.

En refredar-se la parafina, s’ha de llevar de la part tractada i fregar la mà amb alcohol.

Indicacions:

Un bany de parafina és recomanable per relaxar els músculs de les mans i peus, doncs té la capacitat de proporcionar alleujament davant dolor o rigidesa de les mans, sense necessitat d’ingerir medicament algun. A més és un tractament que hidrata la pell. En la artrosis i en la artritis reumatoide de les mans disminueix la rigidesa, especialment si s’acompanya d’exercicis actius.