MASSATGE TERAPÈUTIC

La masoterapia és una tècnica que es pot definir com l’ús de diferents tècniques de massatge amb finalitats terapèutiques, això és, per al tractament de malalties i lesions: en aquest cas, és una tècnica integrada dins de la fisioteràpia. Probablement és l’eina terapèutica més antiga que l’ésser humà va utilitzar per proporcionar/s’un recurs natural contra el dolor.

Existeixen diversos tipus de massatge, entre ells el de relaxació, però també existeix l’específicament terapèutic (masoterapia) de l’àmbit sanitari i el de l’àmbit esportiu, destinat a millorar l’activitat física i aplicats pel fisioterapeuta.

La masoterapia engloba diverses modalitats de massatge com: el massatge terapèutic, el massatge transverso profund, el drenatge limfàtic manual terapèutic, l’alliberament miofascial, el massatge esportiu, el crio-massatge, el massatge del teixit conjuntiu, el massatge del periostio, tècniques neuro-musculars o el massatge de Dicke entre uns altres.

Indicacions:

Entre les lesions o malalties que es poden tractar amb tècniques de masoterapia trobem: contractura muscular, tendinopatía, radiculopatía, linfedema, esquinç, trencament de fibres, fractura (medicina)|fractura, espasmo, alteracions psico-somàtiques, atrapaments miofasciales, algodistrofia simpàtic reflecteix, lesions esportives, etc. La masoterapia sempre ha d’aplicar-se sota prescripció mèdica.