ULTRASONS

És un mitjà terapèutic que utilitza una ona vibratòria d’elevada freqüència o una vibració mecànica de baixa freqüència. És una vibració acústica en freqüències ultrasòniques, no audibles.

Indicacions:

Cicatrius i fibrosis, Herpes Zoster, Arteritis obliterante, Esclerodermias, Úlceres per pressió, Tromboflebitis, Queloides, Raynaud, Ciática, Gangliones, Paràlisi facial Lumbàlgies, Contractura muscular, Distensions, Periartritis, Tendinopatías, Sinovitis, Bursitis, Túnel carpiano, Asma bronquial, Emfisema pulmonar, Adherències, Neuràlgies, Analgèsia en general

Efectes terapèutics de l’ultrasò sobre teixit ossi:

El periostio està molt bé innervat pel que el dolor per sobrecalentamiento ens alerta sobre una possible sobredosificación. Els teixits situats per davant es beneficien de la reflexió i interferència. Els situats darrere no reben energia.

  • Músculs: s’escalfen poc per la seva baixa absorció i gran vascularización
  • Tendons i lligaments: S’escalfen bé per les reflexions del feix.

Els beneficis que obtenim en aquests teixits són:

  • Diatermia: Com vam dir anteriorment és millor fins i tot que la que obtenim amb altres mecanismes com a ona curta o microona.

  • Efecte de micromasaje: augmenta l’extensibilitat dels tendons, la mobilització d’adherències i millora el teixit cicatricial.

  • Efecte analgésico: disminució de la transmissió de l’impuls nerviós i de la excitabilidad de la cèl·lula nerviosa.

  • Millora l’edema per augment de la reabsorción