ELECTROACUPUNTURA

La electroacupuntura és una tècnica usada a la medicina xinesa tradicional, variant de l’acupuntura, denominada també electropuntura, que combina l’ús de les agulles i l’estimulació elèctrica, enviant un petit corrent elèctric a través de l’agulla, després de la seva inserció en el punt acupuntural.
L’instrument usat en la electroacupuntura es compon de dues parts: l’agulla filiforme i l’estimulador de corrent. Hi ha diferents tipus d’estimuladors, segons el corrent sigui alterna o contínua; segons la naturalesa es classifica en alta o baixa freqüència, intermitent, etc.
S’utilitza fonamentalment com analgèsic per tot tipus de dolors, aplicant-se també per pal·liar els dolors durant el part, així com anestèsic per a algunes operacions, fins i tot en les cesàries, evitant d’una banda els efectes secundaris que provoquen les anestèsies i propiciant la ràpida reanimació del pacient.

L’anestèsia acupuntural ha estat considerada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com un dels cinc grans assoliments aconseguits per la Medicina xinesa tradicional a través de les seves múltiples recerques científiques.

ELECTROLIPOSIS

Aquesta tècnica destrueix la celulitis localitzada, els greixos que no s’eliminen amb dietes i exercicis i obté una apreciable reducció de volum. La electolipólisis consisteix en l’aplicació d’una micro-corrent. Aquest mètode ofereix molt bons resultats per acabar amb la celulitis discreta- cartucheras, cuixes, malucs i ventre- i per obtenir una considerable reducció del volum corporal.

Métode

El corrent que s’aplica en el cos és denominada microcorriente-corrent variable de baixa freqüència i intensitat-i una mínima durada de polsos-nanosegons. La electrolipólisis també rep el nom de celuloliposis.la electrolipólisis consisteix en l’aplicació d’agulles molt fines, semblades a les utilitzades en acupuntura, que s’insereixen en el teixit gras hipertrofiado.

A través d’aquestes agulles es fa passar un corrent de baixa intensitat i baixa freqüència que genera unes contraccions en les fibrillas del teixit conjuntiu subcutani. Aquestes contraccions fan que les cèl·lules grasses o adipòcits es tornin més permeables i eliminin els greixos que contenen en el seu interior. Més tard aquest greix serà eliminat a través de l’orina pel que és de summa importància que el pacient ingereixi aigua durant el tractament per ajudar a l’eliminació d’aquests dipòsits grassos.

La electrolipólisis augmenta considerablement l’activitat i la renovació cel·lular, millora la circulació local i afavoreix la producció de certes hormones que estan relacionades amb l’eliminació de toxines i elements de deixalla. Amb aquest tractament a més els teixits es tonifican i es nodreixen millorant la seva elasticitat i textura. Aquest sistema ha de ser realitzat per un metge estético.la intensitat del corrent dependrà de la pròpia sensibilitat del pacient. Gairebé sempre s’inicia el tractament amb una intensitat mitjana-baixa per anar-la incrementant a mesura que se succeeixin les sessions amb la finalitat de que el cos es vagi acostumant. Cada sessió té una durada de 30 a 45 minuts.Per exemple en el cas electrolipólisis se sol utilitzar per a la zona de les cartucheras quatre parells d’agulles de 10 a 12 cm implantades en la hipodermis a una profunditat d’un a 5 cm.

Resultats

De mitjana es precisen al voltant de 6 o 10 sessions amb una freqüència setmanal. El resultat es comença a observar a partir de la quarta sessió. És necessari durant i en finalitzar el tractament uns hàbits alimentosos sans i la pràctica d’algun esport almenys dues vegades a la setmana.

Els resultats depenen en gran manera de l’antiguitat de la celulitis i de la qualitat dels teixits. Quant al volum, la mitjana és una pèrdua de 2 cm a 5cm en el contorn dels malucs i de 3 a 4 cm en les cuixes. Quant al pes, el normal és perdre una mitjana de 4 a 5 quilos.

Una vegada finalitzades les sessions el tractament segueix fent efecte doncs semblen que les cèl·lules recordessin el procés al que han estat sotmesos. Aquest punt és important doncs el pacient sotmès a electrolipólisis no engreixa després de finalitzar-ho sinó que aconsegueix que l’organisme s’equilibri en el seu conjunt.

Indicacions

  • Destrucció del greix localitzat. (Efecte crema greix en persones amb sobrepès.

  • Tonificación de les estructures cutànies. (Efecte electro-mecànic).

  • Correcció del volum corporal. (Efecte Joule).

  • Millora dels processos circulatoris i d’eliminació de toxines.