FLORS DE BACH

El Dr. Edward Bach va se un mèdic i homeópata, que va dedicar la seva vida als mètodes més purs de curació. Creia, com a molts metges d’avui, que l’actitud mental juga un paper vital en el manteniment de la salut i en la recuperació de la malaltia. Quan va morir en 1936 havia desenvolupat un sistema complet de 38 essències florals, cadascuna preparada amb les flors de plantes silvestres, arbres o arbustos. Funcionen tractant a l’individu i no la malaltia o els seus símptomes.
Actualment aquests remeis suaus i assegurances són utilitzats a tot el món pel públic en general, i per metges, i professionals del sector de la medicina complementària.
Avantatges de les Flors de Bach:
 • Poden prendre’s soles o conjuntament amb altres tractaments

 • No tenen efectes secundaris

 • Són suaus en acció i es poden prendre amb seguretat per persones de totes les edats, des dels nounats fins als ancians.

 • També són beneficioses per als animals i les plantes.

Què són les Flors de Bach?
El Dr. Bach va descobrir les 38 flors, cadascuna per a un estat mental i emocional específic, a més d’una combinació de cinc de les flors, dissenyada per a situacions difícils i urgents, que ell va cridar el Remei Rescati.
Com funcionen?
Les Flors de Bach actuen tractant a l’individu, no a la malaltia ni els símptomes de la malaltia. Treballen específicament sobre la condició emocional de la persona. Així, dues persones amb el mateix problema, com per exemple la artrosis, poden beneficiar-se de dues flors totalment diferents. Una pot estar resignada a la seva malaltia, mentre que l’altra pot impacientar-se amb ella, per tant, flors diferents seran les adequades en cada cas.
L’efecte de prendre les flors no és suprimir actituds negatives, sinó transformar-les en positives, estimulant el propi potencial de cadascun per la autocuración i alliberant la part física perquè pugui combatre plenament la malaltia i l’estrès.
es persones no han d’estar físicament malaltes per beneficiar-se de les flors. Molts de nosaltres travessem moments de dificultat i fatiga quan ens envaeix la negatividad. En aquests moments les flors són d’un valor inestimable per restaurar l’equilibri abans que apareguin els símptomes.
Les flors en 7 grups:
Representant els conflictes fonamentals que ens impedeixen ser fidels a nosaltres mateixos.
 • Por

 • Incertesa

 • Insuficient interès en les circumstàncies actuals

 • Soletat

 • Hipersensibilitat a les influències i idees alienes

 • Desànim o desesperació

 • Preocupació excessiva pel benestar dels altres

Dins de cada grup, cada flor cobreix un aspecte específic de la dificultat en qüestió. Per exemple, la por pot prendre la forma de terror (requerint la flor Rock Rose), pors quotidianes a coses conegudes (Mimulus), por a perdre la raó (Cherry Plum), pors sobtades d’origen desconegut (Aspen), o ansietat pels altres (Xarxa Chestnut).

Indicacions:
El propòsit de les flors és recolzar la lluita del pacient contra la seva malaltia corregint els factors emocionals com la depressió, l’ansietat, el trauma, la preocupació, la aprensión, la desesperació, la irritabilitat etc… que impedeixen la curació física..
De manera preventiva es pot utilitzar en moments d’ansietat i estrès i per al cansament en general.
Els estats mentals o emocionals que impedeixen la recuperació de la salut i generalment són les causes de la malaltia.