Avantatges de la fisioteràpia

Probablement, desconeixes els avantatges de la fisioteràpia, però presenta múltiples beneficis per l’organisme, sobretot, per a aquelles persones que es troben en un procés de recuperació d’una lesió i requereixen de rehabilitació o acompanyament.

A Centre Casals ens prenem molt seriosament la nostra professió i sabem que gràcies a diferents tècniques i tractaments terapèutics el pacient obté millores en allò que s’està treballant. Un clar exemple és la  fisioterapia, que s’encarrega de recuperar la mobilitat dels membres afectats o enfortir algun múscul que ha estat danyat.

Alguns dels avantatges de la fisioteràpia són:

Control del dolor crònic

La fisioterapia t’ajudarà a controlar el dolor crònic. Encara que aquest tipus de patologia pot ser una de les més limitants que es pot experimentar especialment si es desconeix la causa i no hi ha esperances de curació. El fisioterapeuta pot treballar per a reduir el dolor i potenciar la mobilització de les articulacions i teixits tous amb l’objectiu de restaurar la funció muscular i reduir o eliminar el dolor.

La fisioteràpia evita, de vegades, passar pel quiròfan

Probablement, passar pel quiròfan és una de les opcions que més por ens dóna i que s’utilitza en casos més extrems. La fisioteràpia ofereix una bona alternativa per millorar la salut física, sanar el teixit lesionat, facilitar la mobilitat o eliminar el dolor en específic. Són molts els casos en els quals gràcies a un treball fisioterapèutic no s’ha requerit d’una intervenció quirúrgica i el pacient ha continuat fent vida normal. Així i tot, si hem de sotmetre’ns a una operació, la fisioteràpia ajudarà a recuperar-nos més ràpid.

Ajuda a millorar la mobilitat

Pot ser que després d’una lesió ens sigui difícil fer tasques que abans fèiem amb facilitat, ja sigui posar-se dempeus, caminar, aixecar-se del llit o asseure’s. Quan s’acudeix a un fisioterapeuta els exercicis que es realitzen poden restaurar la mobilitat, fer que caminar i moure’s sigui d’allò més senzill i recuperar l’equilibri i la coordinació que es tenia abans. El fisioterapeuta, en aquelles persones de mobilitat més greu, generalment, dissenya i crea un pla específic per a solventar els problemes i fer que, progressivament, vagi millorant i aconseguint uns resultats que li permetin obtenir una qualitat de vida digna.

Problemes d’edat

Tard o d’hora ens fem grans i, malgrat tenir parcs on treballar la mobilitat articular, amb la fisioteràpia es poden treballar malalties com l’artritis o l’osteoporosi. A més, algunes tècniques terapèutiques ajuden a alleujar el dolor i recuperar la mobilitat en genolls, articulacions o malucs. Els beneficis que s’aprecien en la gent gran són sobretot psicològics.

Pels esportistes

No hi ha equip de futbol o esportista d’elit que no tingui un fisioterapeuta, ja que aquest ajuda a prevenir lesions, recuperar millor la càrrega de treball i aconseguir una major resistència muscular. Gràcies a aquests aspectes s’obté un major rendiment i una millora del sistema sanguini i muscular.