Beneficis de la fisioteràpia per a esportistes

Centre Casals, especialistes en fisioteràpia per a esportistes

Per a prevenir i tractar les lesions esportives, els atletes i entusiastes de l’esport poden beneficiar-se de la fisioteràpia esportiva.

Encara que la fisioteràpia esportiva sol associar-se al tractament de les lesions esportives, en realitat té múltiples beneficis per als atletes i esportistes. També facilita la pràctica segura de l’esport,  la rehabilitació i les intervencions dels entrenadors en un esforç per prevenir les lesions, recuperar la funcionalitat i millorar el rendiment dels esportistes de totes les edats.

La fisioteràpia esportiva, també coneguda com a fisioteràpia de l’esport, és una especialitat de la medicina esportiva que se centra en la prevenció de lesions i el tractament dels pacients que practiquen esport.

Els fisioterapeutes no sols són aquí per a ajudar als esportistes amb la rehabilitació de les lesions relacionades amb l’esport, sinó també per a prevenir-les. Si ets és un esportista professional i vols mantenir-te en el cim de la teva categoria, has de considerar la possibilitat de visitar a un fisioterapeuta per a millorar el teu rendiment, la flexibilitat i la capacitat del cos per a suportar les lesions més comunes relacionades amb l’esport.

Tant si un esportista busca prevenir lesions com millorar el seu rendiment, la fisioteràpia pot ajudar-lo i en *Centre Casals, estem preparats per a fer-ho. En aquestes últimes setmanes hem atès l’esportista  Marcos Ruiz, campió d’Espanya d’halterofília i plata i bronze en els campionats d’Europa.

Buscar l’assessorament d’un especialista en fisioteràpia esportiva, com és el cas de Centre Casals, pot ajudar els esportistes a tornar a practicar el seu esport i a millorar en la seva competició. La fisioteràpia ajuda els esportistes a disminuir el seu dolor, a augmentar la seva salut i  a prevenir lesions repetides. La rehabilitació esportiva és un tipus de fisioteràpia que està dissenyada específicament per a ajudar els esportistes  a recuperar-se de les lesions i tornar al seu esport tan aviat com sigui possible, i amb la seguretat més gran possible.

A Centre Casals, el teu fisioterapeuta especialista en lesions esportives, t’ensenyarà estiraments i exercicis específics per al teu esport i els continus moviments que el teu cos realitza durant la competició. La fisioteràpia treballa per a ajudar l’esportista a recuperar la força i la mobilitat després de la lesió, amb diversos exercicis, estiraments i tècniques especialitzades. La fisioteràpia permet als esportistes començar a utilitzar els músculs o parts del cos lesionats en un entorn segur i controlat, amb moviments específics dissenyats per a ajudar al procés de curació. La fisioteràpia esportiva també ajuda a mantenir els músculs forts, flexibles, equilibrats i en l’alineació adequada, tot això orientat a un rendiment òptim. La fisioteràpia esportiva també ajuda a dissenyar règims d’entrenament que millorin la força i la flexibilitat.