Descobreix el massatge perineal, una eina clau per a l’embaràs

Si estàs embarassada, et pot interessar aprofundir en un tema que potser encara no has explorat: el Massatge Perineal. Es tracta d’una tècnica de massatge que, mitjançant pressions i estiraments, actua directament sobre els teixits del periné i pot ser un gran aliat durant el teu embaràs i, sobretot, en el moment del part.

El Massatge Perineal és una pràctica que es realitza amb l’objectiu de preparar el sòl pèlvic per al moment del part. I és que, més enllà del propi embaràs, el part és un moment clau en què el cos de la dona experimenta grans canvis, i aquesta tècnica pot ajudar a gestionar-los de manera més efectiva i segura.

Una de les principals finalitats del Massatge Perineal és drenar els teixits que poden estar congestionats a causa de la pressió. A més, també busca relaxar les possibles bandes tenses. Aquestes dues accions conjuntes tenen un objectiu comú: reduir la possibilitat de trauma perineal durant el part i, així mateix, reduir el dolor que aquest pot generar.

Aquesta tècnica es pot iniciar a partir de la setmana 32-34 d’embaràs i s’aplica amb oli de mosqueta, oli d’ametlles pur o lubricant de base aquosa. A diferència d’altres tècniques, el Massatge Perineal no és dolorós. De fet, l’objectiu és el contrari: generar una sensació de relaxació i benestar.

Però qui pot realitzar aquest massatge? Després d’una formació prèvia, la pròpia embarassada i/o la seva parella poden aplicar aquesta tècnica. Tanmateix, és important destacar el rol de la fisioterapeuta especialitzada en sòl pèlvic, que és la professional més adequada per ensenyar la tècnica i supervisar la seva correcta aplicació.

Si vols que una especialista en sòl pèlvic t’ensenyi la tècnica de Massatge Perineal, no dubtis a demanar informació al nostre centre. T’esperem amb les portes obertes per ajudar-te a viure aquesta etapa tan especial de la millor manera possible.