Indiba, un avanç en Fisioestètica

Indiba és un mètode de tractament capaç de produir respostes biològiques mitjançant un sistema de radiofreqüència. La seva principal característica és que utilitza la freqüència de 448 KHZ. Això permet que es generin canvis biològics en el cos restablint l’equilibri cel·lular.

La tecnologia Indiba es beneficia de la combinació de dues maneres d’aplicació, capacitiva i resistiva.

La manera capacitiva produeix un augment de temperatura a nivell subcutani aportant major vascularització. No obstant això, la manera resistiva actua de forma més profunda i localitzada, abordant zones més fibroses.

La combinació de tots dos genera les següents respostes:

  • Bioestimulació: activació dels mecanismes de proliferació, reparació i restauració cel·lular.
  • Vascularització: major reg sanguini, oxigenació i nutrició de les cèl·lules i els teixits.
  • Hiperactivació: estimulació de processos metabòlics i de l’activitat cel·lular. Afavoreix el drenatge de toxines, combat la fibrosi i activa mecanismes endògens de regeneració cel·lular.

Aquests beneficis han estat contemplats en diversos estudis per a la seva aplicació en el camp de l’estètica. Obtenint com a principals aplicacions les següents:

Millorar l’estat de la pell gràcies a la síntesi de col·lagen i elastina i a l’oxigenació dels teixits. Es produeix un efecte tensor que redueix la flaccidesa i accelera la cicatrització del teixit.

Reduir el greix corporal: Indiba actua sobre els adipòcits reduint l’activitat d’aquests, la qual cosa redueix els dipòsits de greix. Aquest tractament es pot aplicar en diverses zones localitzades del cos com les cames, els glutis i l’abdomen.

Disminuir la cel·lulitis: es restableix l’equilibri cel·lular i millora les alteracions circulatòries i del teixit adipós podent tractar els diferents tipus de cel·lulitis: edematosa (retenció de líquid i pesadesa a les cames), fibrosa (pell rígida i dolorosa) i adiposa.

Divina Doste

Fisioterapeuta del Centre Casals

www.centrecasals.com

BIBLIOGRAFIA

  1. INDIBA S.A. Spain. 2020. Fisioestética – INDIBA S.A. Spain Activ. [online] Available at: <https://www.indiba.com/es/ia/tratamientos/fisioestetica/> [Accessed 28 October 2020].
  2. Proionic System® – INDIBA S.A. Spain [Internet]. INDIBA S.A. Spain. 2020 [cited 29 October 2020]. Available from: https://www.indiba.com/es/tecnologia/proionic-system/