Preparar-se per a una marató

Sembla que la volta a la normalitat cada vegada està més a prop. Una mostra d’això és la tornada dels atletes populars a les línies de sortida de les carreres. Avui des de Centre Casals us volem explicar quin és el moment idoni per a realitzar-se un massatge si t’estàs preparant una 10k, mitjana marató o marató.

El pròxim 5 de juny es celebra la mitjana marató de Granollers, una carrera ràpida que serveix perquè molts atletes baixin les seves pròpies marques personals. Darrere de l’èxit en una carrera popular hi ha moltes sessions d’entrenament. A vegades, els massatges no es tenen presents en les planificacions d’entrenaments, però en realitat és una peça clau per a recuperar el múscul i augmentar l’eficàcia.

És aconsellable fer una descàrrega muscular després d’una tirada llarga o una setmana intensa de treball d’acumulació de km. Per a la planificació de l’entrenament cal tenir present el temps de recuperació muscular que pugui generar el mateix massatge.

L’objectiu principal de la descàrrega és relaxar la musculatura que es treballa, reduint les enrampades i espasmes, eliminant zones de fibrosi i adherències. A més, augmenta la vascularització i augmenta l’aportació de nutrients i oxigen. Dit en altres paraules, amb un massatge fet per fisioterapeutes s’evitaran lesions i s’obtindrà un major rendiment muscular.

És moment de cuidar les nostres cames i arribar en un estat òptim al dia de la carrera. Per això, recomanem entre 48-72 h abans de la competició, fer un breu e intens massatge per a activar la musculatura. Sabem que el “*running” o l’ atletisme avui dia és accessible per a tothom. Encara que cada corredor tingui els seus propis objectius i reptes personals s’ha de mantenir una bona relació entre entrenament-descans, per això, comptar amb un bon entrenador i fisioterapeuta és clau.