Tècniques miotensivas i manipulatives

Les tècniques miotensivas i manipulatives són tècniques directes de contracció i relaxació muscular destinades a restaurar o recuperar la mobilitat d’una articulació en la base restringida per aquestes tensions musculars. Aquesta tècnica és molt suau i respectuosa amb el dolor del pacient.

Les causes principals són ocasionades per traumatismes directes, moviments erronis, adaptació de diferents tensions, etc. Com a conseqüència els músculs del voltant de l’articulació s’estiren i hi ha una pèrdua de la mobilitat, per tant, és necessari alliberar aquestes tensions musculars.

En què consisteix?

A interpretar i tractar de manera global les alteracions que es produeixen a escala de la columna i pelvis. Palpar i identificar les lesions vertebrals i resoldre les alteracions. Segons un estudi fet pel departament d’infermeria i fisioteràpia de la Universitat d’Alcalà, les tècniques miotensivas tenen un millor maneig del dolor i de la recuperació que els fàrmacs

A través de les nostres mans, capaces de sentir, pensar i veure, donarem els punts de suport necessaris per a possibilitar fenòmens d’intercanvis rítmics i alliberaments fascials que permetin aconseguir el punt d’equilibri.

L’acció del terapeuta amb aquestes tècniques es realitza en l’àmbit global, regional i local. En tots els casos es tracta de proporcionar al pacient els punts de suport que permetin la normalització del teixit afectat.