A Centre Casals t’ajudem a preparar el teu cos per a les oposicions de bombers i mossos d’esquadra

El procés per a ser bomber o mosso d’esquadra és un camí ple de reptes, esforç i superació. A més de les hores d’estudi que li has de dedicar per a aprovar l’examen teòric necessites una preparació física exhaustiva i concreta per a superar amb bons resultats les proves físiques.

Les proves físiques de l’oposició de bomber, consisteixen en la realització de cinc exercicis on es necessita resistència, flexibilitat o força per a superar-los. El primer exercici és la course navette, una prova de resistència que posarà a prova l’àcid làctic de les teves cames. La segona és un circuit d’agilitat on necessitaràs equilibri, precisió i concentració. La tercera prova consisteix a superar un recorregut aquàtic de 24 m dividit en quatre zones. La quarta prova és l’anomenada “pressió sobre banc” on el participant haurà d’aixecar-se un màxim de 15 vegades en una barra en tan sols 45 segons. y l’últim exercici és pujar una corda estant assegut en el sòl.

Les proves físiques d’accés a mosso d’esquadra consisteixen en la realització dels exercicis físics següents: “Circuit d’agilitat” on es valora l’agilitat de la persona participant, “pressió sobre banc” on el participant ha d’aixecar el pes, de 40 kg per als homes i de 25 kg per a les dones, el nombre més elevat de repeticions possible en un temps màxim de 45 segons, i la cursa llançadora on es valorarà la resistència aeròbica de la persona participant.

Per a poder superar totes aquestes proves es necessita una preparació física concreta i precisa. No hi ha persona que conegui millor el seu cos que un mateix, per això, recomanem fer un llistat amb les fortaleses i aspectes a millorar. Saber planificar un bon entrenament amb descansos i recuperacions és clau per a l’èxit. Durant el procés d’entrenament per a les oposicions necessites fer exercicis de pit en el gimnàs com el pres de banca. Per a la prova d’agilitat, que generalment es fa en l’acadèmia, es fan exercicis específics en la barra i amb cronòmetres. Per a superar la prova de la corda recomanem realitzar entrenaments de cal·listènia, treballar amb el mateix cos evita el risc de lesions. Per a la prova de natació, com no es requereix nota sinó de l’apte no es necessita una exigència tan alta, però es recomana fer exercicis d’apnea, crol, esquena i tècnica de nedo. Finalment, la prova de la course navette necessita un entrenament específic per a potenciar la resistència i augmentar la teva capacitat aeròbica.

A Centre Casals coneixem de primera mà l’esforç que realitza el teu cos per a poder entrenar totes aquestes modalitats. Generalment, quan es planifica un entrenament no es tenen en compte els descansos i això genera una fatiga muscular que pot derivar en lesions. Per això, els nostres fisioterapeutes recomanen fer una visita cada quinze dies per a poder assimilar i recuperar tot el treball realitzat. Els entrenaments que es fan per a superar les oposicions de bomber i mosso d’esquadra, són equivalents a les d’un esportista professional, de manera que comptar amb un bon equip de suport tant psicològicament com físicament és vital per a superar les proves.

Al nostre centre disposem dels millors professionals fisioterapeutes disposats a ajudar-te en aquest procés d’entrenament i posar a punt el teu cos per a aconseguir el teu objectiu.