Autor de les fotos: Juan Carlos de la Torre. Juanky.dgr

Tens dolor generalitzat? Fibromiàlgia?

Migranyes? Vertígens? Mals de cap?

Ansietat? Depressió?,

Nerviosisme? Estrès? Insomni?

 

TERÀPIA CRANEOSACRAL

La Teràpia Craneosacral és una tècnica manual molt subtil, que ajuda a restablir els processos naturals de reequilibri i curació del cos, alliberant i reorganitzant les diferents  tensions existents.

Restableix  també la salut a nivell emocional, actuant sobre el sistema nerviós central i perifèric  i sobre el sistema hormonal.

La teràpia craneosacral s’aplica a la consulta, en un ambient de silenci, tranquil·litat i  a temperatura agradable. El pacient percebrà una molt lleugera i suau pressió, realitzada  per part del fisioterapeuta en les diferents zones del crani (suboccipital, frontal, temporal, esfenoides…).

Aquesta pressió mantinguda, fixe i en un temps determinat, provocarà una modulació del sistema neurovegetatiu, de la freqüència cardíaca i de la tensió arterial, disminuint així  l’estat d’ansietat i/o estrès del pacient.

Després de cada sessió, el pacient experimenta un estat de relaxació que el porta a una sensació de connexió en si mateix, de  benestar i  de desbloqueig  òptim.

Aquesta tècnica està indicada per:

 • Migranyes, vertígen, mal de cap.
 • Ansietat i nerviosisme. Estrès
 • Depressió
 • Alteració del caràcter
 • Insomni
 • Fibromiàlgia-fatiga crònica
 • Malalties psicosomàtiques
 • Dolor generalitzat
 • Sinusitis

Segons un estudi realitzat a 681 pacients amb diversos dolors, entre ells, dolor a les cervicals, migranyes, mals de cap, fibromiàlgia, epicondilitis i dolor pèlvic.

Es mostren millors efectes obtinguts amb la Teràpia Craneosacral que amb altres teràpies manuals en: La intensitat del dolor i la discapacitat. Aquest millors efectes obtinguts perduren passats 6 mesos de la intervenció.1

Segons un altre estudi amb 50 pacients amb migranya en que s’avalua l’efectivitat de la Teràpia Craneosacral, i en que es realitza un tractament amb Teràpia Craneosacral a 25 dels pacients, mentre que als altres 25 es realitza un tractament placebo (es simula el mateix tractament però sense les pressions als llocs adients).

Després de 8 sessions d’intervenció el grup que realitza la Teràpia Craneosacral respecte el que no, presenta una reducció del dolor, reducció de la freqüència dels episodis, millora de la funcionalitat i menys discapacitat i menys necessitat de medicació. 2

Al Centre Casals combinem aquesta tècnica amb moltes altres per augmentar la seva efectivitat. L’Acupuntura, la Fisioteràpia, la radiofreqüència Indiba i altres tècniques, poden potenciar el seu efecte.

Vine al Centre Casals i t’ajudarem!

 

 

Dra. Montse Casals

Fisioterapeuta del Centre Casals

www.centrecasals.com

 

 

Bibliografia

 1. Craniosacral therapy for chronic pain: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Haller et al. BMC Musculoskeletal Disorders (2020) 21:1
 2. Effect of a Craniosacral Therapy Protocol in People with Migraine: A Randomized Controlled Trial. Muñoz-Gomez et. Al. J. Clin. Med. 2022, 11, 759. https://doi.org/10.3390/jcm11030759